Spring naar inhoud

Wat is pilates

Pilates
J. PilatesPilates is een zorgvuldig uitgebalanceerd oefensysteem gebaseerd op de leerstof en theorie van Joseph Pilates. Hij ontwikkelde een serie oefeningen om de balans tussen kracht en flexibiliteit te verbeteren en te streven naar een evenwichtige houding en coördinatie. De uitdagende bewegingen worden vloeiend en beheerst uitgevoerd en ondersteund door een bewuste ademhaling.
Joseph Pilates was heel duidelijk over de resultaten van regelmatige beoefening van Pilates. Zijn voorspelling: “In tien sessies voel je het verschil, in twintig lessen zie je het verschil en in dertig lessen heb je een nieuw lichaam“. Pilates had gelijk. Vele beoefenaars ervaren een verbeterde lichaamshouding, vermindering van rugklachten en verhoogde flexibiliteit.

STOTT pilates®
STOTT pilates® is een hedendaagse intelligente bewegingsmethode ontwikkelt door Moira Merrithew, opgeleid door een van de eerste generatie volgelingen van Joseph Pilates. Zij heeft in samenwerking met een team van (para)medici, fitness- en sportprofessionals de authentieke methode door ontwikkelt naar de huidige moderne trainingsmethode: de STOTT pilates® methode. Bij STOTT pilates® zijn de oefeningen ontworpen om de natuurlijke curves van de wervelkolom te handhaven of te herstellen en de spieren rondom de aanhechtingen in balans te houden of te brengen. De focus ligt op de vijf basisbeginselen: ademhaling, positie van het bekken, positie van de ribbenkast, stabilisatie van de schouderbladen, positie van het hoofd en het cervicale deel van de wervelkolom. Door de combinatie van de moderne kennis uit de bewegingswetenschappen en de authentieke principes is STOTT pilates® een van de veiligste en meest efficiënte pilatesmethodes.

De lessen worden verzorgd door Nelke Welzen, STOTT pilates® gecertificeerd bij k’dans in Den Haag.