Spring naar inhoud

Wie ben ik

Nelke WelzenMijn naam is Nelke en ik woon met mijn man en twee dochters in Huijbergen. Ik ben in 2013 met Pilates begonnen bij Teazer Pilates in Roosendaal en verzorg daar ook lessen. Waarom ik zo enthousiast ben over Pilates? Voor mijn zwangerschappen sportte ik veel en met plezier, met name fitness, aerobics en jazz ballet: sport gaf me voldoening en energie! Tot mijn verbazing lukte het me als moeder van twee jonge kinderen niet om het sporten weer met regelmaat op te pakken. Bekken- en rugklachten zorgden keer op keer voor blessures met als gevolg de nodige frustratie.
Ik begon op advies van mijn osteopaat met Pilates. Na een paar lessen was ik verkocht! De lessen zijn afwisselend en uitdagend. Het spreekt me aan dat iedereen de oefeningen op zijn/haar eigen niveau kan uitvoeren zodat je je kunt blijven ontwikkelen. Pilates heeft me sterker en soepeler gemaakt en het plezier in sporten en bewegen teruggegeven. Mijn rugklachten zijn afgenomen en ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam. Toen ik vervolgens de kans kreeg om mijn werkzame leven een andere richting te geven, besloot ik mijn nieuwsgierigheid naar Pilates te combineren met de wens om mijn ervaringen met anderen te delen. Medio 2015 ben ik begonnen met de opleiding tot Pilatesdocent bij K'dans in Den Haag (STOTT Pilates Intermediate & Advanced).
Ik geniet iedere dag opnieuw van de voordelen die het beoefenen van Pilates biedt en daar wil ik anderen in meenemen: ook jou wens ik een pijnvrij, soepeler en krachtiger lichaam waar je op kunt vertrouwen!

Opleiding & Workshops

  • STOTT Pilates Mat Intermediate & Advanced, education incl. exam (2016)
  • STOTT Optimization of the Shoulder complex, workshop (2016)
  • STOTT Back care Pilates, workshop (2016)
  • TrippleShape BarreWorkout Basis Module 1 (2017)
  • STOTT Essential Matwork with a Fascial Focus, workshop (2017)
  • STOTT Mini Foam Roller Flow, workshop (2018)
  • STOTT Bone Health & Osteoporosis, workshop (2018)
  • STOTT Total Barre, education (2018)